30 dagar – vägen mot förändring

30 dagar – vägen mot förändring

”Alla tänker på att förändra världen, men ingen tänker på att förändra sig själv”

– Leo Tolstoy

Jag kan själv relatera till att försöka förändra världen istället för att förändra mig själv.

Jag tror dem flesta känner igen sig i detta uttryck, åtminstone är detta något som jag själv kan relatera till. Oftast vill man förändra andra innan man vill förändra sig själv.
För mig har det allt som oftast handlat om att jag tidigare inte har orkat sätta upp tydliga mål, vilket i sin tur har förhindrat en förändring. Däremot märkte jag för ett par år sedan hur viktigt ett mål/deadline är för att orka skapa en förändring.

Utan en tidsram kommer ofta fraser som ”jag kan göra det imorgon”, ”jag har varit så duktig nu, så det gör inget att jag missar en dag här eller där” etc. Därför började jag ställa mig själv frågan ”vad krävs för att jag ska orka göra en förändring?”.

Genom internet hittade jag en mycket intressant föreläsning på TED.com av en ingenjör från Google som heter Matt Cutts. Cutts pratar om hur man bör tänka när man sätter upp ett mål och hur man ska nå det. Börja med 30 dagar och gör någonting som du alltid har velat göra men som du inte orkat sätta igång. Det kan vara något så simpelt som att läsa tidningen varje morgon, eller gå upp tidigt på dagarna för att ta en joggingtur. Eller varför inte passa att ta tag i det här med din ekonomi?

Varför inte se detta som ett ypperligt tillfälle att i 30 dagar, lära sig mer om börsen? Börja dagen med att läsa Dagens Industri varje dag? Ja, helt enkelt något nytt som gör att du skapar nya rutiner som DU själv vill skapa, inte någon annan!

Genom dessa enkla steg som Cutts tar upp, så har på en tidsram på 30 dagar lärt mig mer om aktier och fonder än någonsin tidigare och framförallt, gett mig ett brinnande intresse för ekonomi! Och då behövde jag bara lägga ner 3 minuter och 27 sekunder av mitt liv för att inse detta…

Så mitt tips till er, kolla på klippet, se vilka förändringar du skulle vilja göra. Prova nya saker, utmana dig själv och framförallt, ha kul under tiden du gör det!
Klippet kan du se här.