Idag blir det lite filosofiska funderingar här på bloggen!
Jag tänkte ta upp en fråga som alltid dyker upp på mina föreläsningar, nämligen följande: Vad är rikedom?

Svaret på den frågan blir helt olika beroende på vem man frågar så kommer jag inte försöka att ge dig något svar. Istället vill jag egentligen bara uppmana dig till att tänka efter kring den här frågan:

När känner jag mig rik?
Utgå till exempel från dessa frågeställningar: Var är jag? Vad gör jag? Vilka människor finns runtomkring?
Förutom att alla människor svarar olika på frågan så tror jag dessutom att de ändrar sig allt eftersom livet går och de upplever mer saker. Så det finns aldrig något som är rätt eller fel! Det är bara olika svar eftersom att vi alla är olika och befinner oss på olika platser i livet.

Jag kan känna mig rik vid många olika tillfällen, att stå framför en klass och föreläsa är ett sådant tillfälle. Det är en otroligt häftig känsla att få dela med sig av sin kunskap till andra människor. Jag föreläser om privatekonomi och hoppas att de personer jag möter ska kunna skapa sig en god ekonomi som låter dem göra de saker de vill i livet. För när man slipper oroa sig för sin ekonomi kan man fokusera på att göra det man tycker är roligt och då tror jag att möjligheten att känna sig rik ökar.

Avslutningsvis önskar jag att dela med mig av ett citat jag har hemma som en daglig påminnelse om att också vara tacksam för allting jag har:
You are rich when you are happy and content with what you have.