Jag vill rikta det här inlägget till alla er som börjar rycka på näsan när ni hör ordet ”Aktier”. Att ordet för med sig bilder på vem den typiska aktiespararen ska vara är jag fullt medveten om. En gammal farbror eller en kostymnisse brukar vara de klassiska bilderna som folk får framför sig vilket såklart gör att många reagerar lite extra när jag som en ung tjej berättar hur aktier är en sådan naturlig del av mitt liv. Det roliga är att när ämnet kommer upp är det så många som ändå blir lite intresserade. På ett väldigt försiktigt sätt frågar de hur jag tänker kring aktier och varför jag började investera. Jag brukar då säga att aktier inte är svårt, det svåra är att bestämma sig för vad man ska köpa. Min inställning till aktier har inte alltid varit att det är något roligt och spännande utan för några år sedan var aktier svårt för mig också och det är därför jag kan känna igen mig så mycket i den inställningen.

Idag är jag så glad att jag faktiskt tog tag i att börja investera eftersom det har fört med sig så mycket positivt till mitt liv där dessa tre punkter är de mest utstickande.

1. Jag har blivit mer uppdaterad av vad som händer i världen eftersom aktierna påverkas av det.
2. Jag har under flera tillfällen stött på nya spännande företag som jag aldrig skulle ha haft någon aning om att de fanns om jag inte hade investerat i aktier.
3. Jag kan delta i fler konversationer eftersom jag har mer kunskap av vad som händer i vårt samhälle.

Så, om du är personen som rycker på näsan när du hör aktier, sluta göra det och våga ge det en chans istället. Du kommer inte ångra dig!