Genom åren har Ung Privatekonomi haft många duktiga informatörer som föreläst runtom i landet. Vi var nyfikna på vad dessa informatörer gör idag, och kommer därför intervjua några före detta informatörer framöver. En av dessa personer är Alexander Gustafsson, investeringscoach på nätmäklaren Nordnet som även är en sparprofil många inspireras av.

Över 500 föreläsningar
Under hösten 2011 började jag jobba för UP. Jag är ursprungligen från Borås så gymnasieskolor runt om i Västra Götaland hade jag förmånen att få besöka och utbilda. Ett tag under våren 2012 var det enbart jag som arbetade som informatör, så då var det föreläsningar över större delen av landet. Jag gjorde sista föreläsningen i Uppsala december 2013. Så drygt två och halvt år utbildade jag för UP och han med i runda slängar omkring 500 föreläsningar.

Idag jobbar jag för Nordnet med att diskutera, utbilda och inspirera kring sparande och investeringar. Min roll går ut på att vägleda både kunder och icke-kunder på börsen genom såväl podcast, föreläsningar, video, kundevent och bloggande. En arbetsdag för mig innebär nästan alltid någon form av inspelning eller kommunikativ insats och mellan varven gör jag massa research på börsen.

Tacksamt att inspirera gymnasieelever
Jag kommer ihåg UP som en fantastiskt rolig tid. Det var väldigt tacksamt att komma ut och inspirera gymnasieelever. Vikten av att börja tidigt med aktier och sparande är en något som förstärktes ännu mer hos mig under den tiden. Det mest lustiga tillfället jag hade var när en elev klev in omkring 15 minuter för sent till lektionen och borstade tänderna. Varför personen hade tandborste till skolan förblev ett mysterium, men jag minns att hon hade många frågor och en positiv inställning till sparande.

Tack Alexander för att vi fick ta del av din story!