Idag har vi tillgång till otroligt mycket information, utbildning och hjälpmedel bara knapptryck bort. Internet är oändligt stort och ibland känns det som att Google har svar på allt. Vad du än vill utbilda dig inom, finns det garanterat information att hitta bara du vet vad du ska söka efter. En förlängning på det är att det numera också finns appar inom det flesta områden, oftast helt gratis för dig att använda.

Här är fyra appar för dig som vill förbättra din ekonomi – helt gratis

Tink: För dig som vill få stenkoll på din löpande ekonomi
Koppla ditt kort till Tink och få alla dina inkomster, utgifter och sparande samlat på ett ställe. Tink sammanställer alla händelser som är kopplade till ditt kort och kategoriserar dem i en budget. På så sätt får du en sammanställning varje månad på exakt hur mycket pengar du lägger på vardera kategori. Du kan se ditt totala sparade kapital och genom att se -svart på vitt- hur mycket pengar du lägger på varje kategori, så att du kan ta bättre beslut och se om du faktiskt spenderar dina pengar enligt dina mål.

Splitwise: För dig som delar ekonomi med någon annan
Den perfekta appen för dig som är sambo och har gemensam ekonomi. Eller när du och vännerna ska åka på resa tillsammans. I Splitwise kan du starta en grupp med den eller de som du ska dela utgifter med. Splitwise låter dig hålla koll på vad du är skyldig någon annan, eller vad någon annan är skyldig dig. Med allt samlat på ett och samma ställe behöver du inte försöka minnas vem du är skyldig pengar, hur mycket det var, eller om du redan betalt tillbaka.

Sprinklebit: För dig som vill testa att handla med aktier
Är du intresserad av att investera i aktie, men lite osäker? Testa Sprinklebit! Sprinklebit låter dig investera med fiktiva pengar och följa den riktiga börsens utveckling, men utan att riskera dina riktiga pengar. I appen finns det även utbildningar om aktier. Ett perfekt mellansteg om du tycker det är för stort steg att börja investera dina pengar direkt.

Dreams: För dig som behöver hjälp på traven med att spara
Dreams är för dig som har svårt att få sparandet att bli av, för dig som älskar att spara men vill försöka spara ännu mer eller för dig som gärna sparar men helst låter någon annan sköta det. Sätt ett mål med en bild och rubrik som inspirerar dig, exempelvis om du vill köpa en skogsfastighet kan målet heta ”Min första skogsfastighet” och använda dig av en vacker naturbild. Därefter väljer du hur mycket pengar du vill spara och när du ska nå detta mål. Därefter låter du appen göra sitt. Med olika typer av ”sparhacks” ser Dreams till att du når ditt mål i tid!