Det kan inte bara vara jag som inför varje julafton stressar upp över det här med julklappar? Man ska önska sig saker, ibland bara för att man måste och inte för att man verkligen vill ha något. Och man ska köpa saker, likadant där, ibland för man vill ge något men ibland för att man måste.

Misstolka mig inte, jag älskar julen och julklappar. Jag älskar att ge bort julklappar när jag vet att personen verkligen önskar sig detta eller om jag har en riktigt bra idé, så att personen på riktigt blir glad. Precis som jag älskar att få julklappar, när man får något som man verkligen har önskat sig eller behöver.

Men den här jobbiga känslan att man MÅSTE komma på något att ge bort/önska sig tycker jag är jobbig. Det tar bort charmen i att överraska eller överraskas för att istället ersättas med måsten och krav.

Men om man nu ändå måste eller vill ge bort något, varför inte ge något som kan underlätta den här personens framtid?

Vi skulle kunna ge lite pengar, men det kanske inte är så jättespännande för personen som får presenten. Däremot finns det ett alternativ som vi kan ge bort, och det är aktier eller fonder. Du ger en peng, som har möjlighet att vara en ännu större peng när personen vill använda sig av det här.

Likaså kan du önska dig aktier, om du inte kommer på något specifikt du vill ha, så kan du önska dig något som både är mer spännande och kan vara mer värt i framtiden än kontanter.

Du skulle alltså kunna få en del av HM i julklapp istället för en tröja från samma företag, eller en del av ICA istället för lite godis från hyllorna inne i ICA-butiken.

Blev du intresserad av att ge bort aktier, läs följande artikel för information om hur du går till väga. https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2013/01/15/sa-ger-du-bort-aktier.html eller kontakta din bank/nätmäklare för att få hjälp.

Ännu inte intresserad? Gå in på följande länk och se hur mycket pengar din julklapp kan vara värd för personen i framtiden, så är jag övertygad om att du nog blir intresserad av att både ge bort aktier men önska dig några själv. http://fondkollen.se/jamfor/raknesnurra