I en av scenerna som utspelar sig i en bar så kritiserar skådespelaren Matt Damon, i rollen som Will Hunting, en Harvard-studerande att den utbildning han har lagt US $ 150 000 kan man få tag på för ynka US$ 1,5 på stadsbiblioteket. Jag fullkomligt älskar denna scen! Visst, en Harvard-utbildning lockar desto mer för en arbetsgivare än ett par kvitton från biblioteket kanske men ack vilken fantastisk förmån vi har att få möjligheten att låna böcker utan att behöva betala för dem! Vi har helt enkelt möjlighet att få ta del av enormt mycket information helt utan kostnad, ännu ett fantastiskt sätt att spara pengar på!

Ju fler böcker du läser eller för den delen lyssnar på, desto mer kunskap får du och det kan du komma mycket långt med.

Som Nelson Mandela sa en gång:
”Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

Vad du än läser så breddar du din förståelse, din fantasi och din motivation till att nå nya höjder. Jag själv har en stark fallenhet för faktarelaterad litteratur, böcker som helt enkelt får mig att förstå hur människan fungerar, hur situationen råder mellan olika länder, hur man förbättrar sitt eget jag och kanske allra mest böcker som handlar om hur man kan skapa sig ekonomisk frihet. Men hur mycket ekonomiböcker jag än väljer att plöja igenom så går det inte att förneka hur viktig alla hundratals böcker som jag läst har varit, oavsett ämne.

Man kan alltid följa Warren Buffets portföljteori, Tony Robbins sju steg mot ekonomisk frihet med flera och där kan man hitta extremt värdefulla erfarenheter som ger rentutav fantastiska resultat. Men tanken är att du ska reflektera över din egen drivkraft och din egen personlighet, helt enkelt dina egna förutsättningar. Ju mer kunskap du tar in och ju fler erfarenheter du samlar på dig ifrån arbetsliv, resor och liknande, så tar du hela tiden enorma steg mot att hitta den ekonomiska strategi som passar dig allra bäst. Och för de pengarna du tänkte köpa böcker för, de kan du hellre placera i den sparform som passar bäst för just dig, fantastiskt eller hur?!

”Live as if you were gonna die tomorrow, learn as if you were to live forever.”

Det var allt för den här gången.