Ända sedan barnsben har jag fått lära mig att de bästa fotbollsklubbarna i världen är Liverpool FC, IFK Norrköping, Borussia Mönchengladbach och AC Milan. Detta var i alla fall vad min käre far hade fått för sig som ung och såklart starkt propagerade för under hela min uppväxt.

De lag som jag själv till slut föll för blev IFK Norrköping och Liverpool FC – vad gäller de andra lagen, och antagligen som min största tonårsrevolt, har jag istället börjat heja på rivalerna till min fars kära lag Borussia Mönchengladbach och AC Milan.
Som skåning och Lundabo har det varit ganska jobbigt att vara supporter för dessa lag då jag inte har haft möjlighet att åka och se dem riktigt så många gånger som jag önskat på grund av det långa avståndet. IFK Norrköping är klart närmast, men bara för att det är närmast så innebär inte det att det är nära. Från Lund till Norrköping med bil tar det ungefär fyra och en halv timme, vilket är en lång resa att göra varje vecka. Så jag och min far har fått passa på att se IFK Norrköping när de kommer ner till Skåne för att möta exempelvis Malmö FF, Trelleborgs FF eller Helsingborgs IF. Ganska jobbigt att bara kunna se tre matcher under en hel säsong kan man tycka, så vid vissa väl valda tillfällen har vi åkt upp till Norrköping för att få se våra hjältar på hemmaplan.

Det är såklart ännu jobbigare med vår kärlek för Liverpool FC. Är det ens möjligt? Ja, det är det!

En resa till Liverpool innebär ännu längre transporter och betydligt dyrare matchbiljetter. För att inte tala om tiden som man måste lägga ner. Med detta sagt har min dröm ända sedan barnsben varit att få åka till Liverpool och få se dem spela en match på den berömda hemmaarenan, Anfield. Jag har länge letat efter det rätta tillfället att åka över till Liverpool, och för ett par veckor sedan fyllde min far 60 år och jag tyckte att det äntligen var dags för oss att se vårt älskade lag på hemmaplan. Det var ju trots allt han som en gång i tiden lärt mig att hjärtat är rött och slår för Liverpool FC, så tillfället kunde inte bli bättre. Men hur ska jag, som lever på en ganska knaper studentbudget, kunna bjuda min far på en resa till Liverpool – det låter nästan omöjligt i mina öron.
Det gyllene ordet, i det här fallet och i många andra fall när det handlar om drömmar, är planering.
När studierna gav mig möjlighet passade jag på att arbeta lite extra, samtidigt som jag startade ett månadssparande för att kunna nå målet – att bjuda min far på en resa till Liverpool. Efter tre månaders effektiv planering av studier, arbete och sparande nådde jag äntligen mitt mål och den summan som jag eftersträvade.

Investeringen som jag gjorde för mig själv och min far blev väldigt lyckad. Som jag tidigare nämnt har jag ända sedan barnsben drömt om att få se Liverpool spela på Anfield. Jag fick alltså en enorm avkastning på pengarna som jag la på resan – att vi äntligen, tillsammans fick se laget som jag så länge drömt om att få se. Min barndomsdröm gick alltså i uppfyllelse i samma stund som vi slog oss till ro på våra sittplatser på Anfield, och det överträffade alla mina förväntningar med hästlängder. 

Investeringar kan alltså ske på många olika sätt, och i mitt fall gjorde jag en investering i en erfarenhet som jag värdesätter väldigt högt och aldrig någonsin kommer att glömma.