Niklas Uppenberg är en riktig UP-veteran. Mellan 2012 och 2018 jobbade han inom organsationen. Först som föreläsare, sedan teamledaren och slutligen som verksamhetschef. Idag jobbar han med att främja ett jämställt näringsliv och föreläser fortfarande.

Vad skulle du säga är det mest värdefulla du lärde dig under din tid på UP?
Som föreläsare skulle jag säga att det är erfarenheten av att kunna inspirera en publik oavsett hur den ser ut och vilka förutsättningar situationen innebär. Det kan vara väldigt utmanande att prata privatekonomi med en gymnasieklass, men också så otroligt givande och inspirerande. Sedan tror jag en väldigt värdefull erfarenhet jag tagit med mig är ungas förmåga och vilja att skapa förändring, något som vi alla måste arbeta för att ta tillvara på. Att även i rollen som ledare i organisationen få möjlighet att både rekrytera och sedan coacha så många unga ambitiösa personer som ville jobba som föreläsare är något av det mest värdefulla jag fått göra hittills i mitt arbetsliv.

Vad jobbar du med idag?
Idag arbetar jag för ett mer jämställt och inkluderande näringsliv som utbildningsstrateg på Stiftelsen Allbright. Min roll består till stor del av att utbilda och coacha ledningsgrupper och anställda i hur de arbetar effektivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor i den egna organisationen.

Finns det något du lärde dig på UP som du har nytta av idag?  
Jättemycket! Allt från hur du lägger upp en intressant utbildning till hur du skapar motivation och inspiration hos människor med diverse bakgrund och förutsättningar.

Vilket är ditt roligaste UP minne?
Så svårt att välja ett! Många härliga minnen från olika föreläsningar men också träffar med kollegor. Minns dock väldigt tydligt sommaravslutningen när vi hade slagit alla tidigare rekord i antalet utbildade elever under mitt sista år som verksamhetschef. Jag bjöd hem alla föreläsare och UA kansliet till mig på hemlagad lunch och lekar. Det var otroligt trevligt, grymt väder och alla hade en sådan härlig känsla efter läsåret som varit. Plus att alla även gillade maten som tur var! 😉

Vill du likt Niklas kickstarta din karriär på Ung Privatekonomi? Sista ansökningsdag för tjänsten som föreläsare är den 31:a maj. Läs annonsen och ansök här