När jag var liten… eller fram tills jag var 16 år gammal, så var jag en ganska blyg person. Jag hade svårt för att ringa telefonsamtal till främmande människor och jag vågade inte söka sommarjobb för jag ville inte ta kontakt med dessa personer och företag. Jag skyllde då på att jag skulle satsa fullt ut på min fotbollskarriär och träna hela sommaren, så jag skulle inte ha tid över till att jobba.

Det var först när jag gick i tvåan på gymnasiet som jag bestämde mig för att det var dags att sommarjobba på riktigt, för jag drömde då om vilka resor jag skulle kunna göra för lönen under sista året i skolan. Det slutade med att jag skickade mitt tunna CV och personliga brev till olika platser. Jag fick dock inte ett jobb den sommaren, utan jag fick två. Ett heltidsjobb på en industri där jag skulle arbeta dagtid och så fick jag kvällsturen som brevbärare. Det gjorde mig väldigt stolt att jag lyckats få dessa jobb helt på egen hand och när jag tackade ja till jobben så växte jag nog några centimeter.

Jag jobbade även innan den sommaren. Fast det har då bland annat varit på en industri genom min pappa, att jag sålt jultidningar eller delat ut direktreklam. Det har gett mig en liten lön i stort sett varje månad och den har varit guld värd i unga år. Jag kunde göra småsaker som att gå på bio, äta ute eller åka till nöjesfält med kompisarna. Allt eftersom jag blev äldre och mina drömmar blev dyrare så var jag naturligtvis tvungen att tjäna mer pengar, det var då jag bestämde mig för att jag ville jobba hela sommaren.

För lönen som jag sedan fick efter allt slit så åkte jag följande år en vecka till Tylösand, jag var en vecka på Mallorca och en vecka i Alperna. Jag upptäckte att jobba var väldigt roligt och nyttigt, för att man hela tiden lär sig nya saker och lär känna nya människor. Framför allt så gav det mig en frihet, när jag inte jobbade så hade jag möjlighet att göra precis vad jag ville.

Så kan du jobba, gör det! På sommaren, kvällar, helger? Varje hundralapp du tjänar in, är en hundralapp du kan göra något kul för. Du kommer som sagt även att lära sig en massa och utveckla din sociala kompetens. Sök ditt sommarjobb nu så att du inte blir utan och motivera dig med allt kul du kommer kunna göra för pengarna i framtiden. Tips på hur du förbättrar ditt CV kan du läsa i Jacobs inlägg här!

Ha det gott!