Sportlovet är på ingång vilket även betyder ledighet och den klassiska frågan: vad ska vi göra? Tänkte därför passa på att tipsa om aktiviteter som man kan göra för en billig peng (och vissa även gratis!).

Skridskor och skidor
Självklart kan man inte ha en sån här lista utan att nämna de klassiska sportlovsaktiviteterna. På med skridskorna, packa väskan med något extra gott och ut på sjön!

Snöbollskrig
Kommer ihåg när jag var mindre och alla barn i vårt område träffades o körde snöbollskrig. Bland det roligaste som fanns så varför inte återinföra denna aktivitet? Må bästa lag vinna!!!

Snöskulpturtävling
Jag kommer så väl ihåg en helg när jag var ungefär 9 år. Jag och min bästa kompis spenderade varje ljus timme åt att skapa en häst i snö! Senare kom min kära mor ut med bullar och varm choklad. Riktigt idyll. Varför inte ta upp detta igen? Ta med lite fika, skapa lag och tävla om vem som kan bygga bästa snöskulpturen! Låt kreativiteten flöda.
Hittills har jag bara prata om snöaktiviteter men om ni följer oss på Instagram (@ungprivatekonomi) så blir det tydligt hur stor skillnad i snömängd det är i vårt avlånga land. Nedan hittar ni fler aktiviteter att göra, fast inomhus!

Gå på museum
Jag själv glömmer lätt bort det här, men när man väl gör det är det så mysigt. Många museum är till och med gratis! Även bibliotek brukar ha evenemang under sportlovet som även de brukar vara gratis.

Skapa en visionboard.
Vad drömmer du om att göra och uppnå under 2019? Något jag lärt mig är att genom att skapa en visionboard påminner man sig att själv över vad man drömmer om och kan då fokusera på att nå det på ett helt annat sätt.

Filmmarathon
Personligen älskar jag verkligen att ha filmmarathon. Köpa massa gott och kolla på exempelvis Harry Potter, Sagan om ringen eller varför inte Bondfilmerna? Mysfaktorn är hög på denna aktivitet! (Gillar du inte filmmarathon, varför inte kolla på någon som min kollega Anton tipsat om i detta inlägg.)

Rensa bland kläder och saker
Det är inte ovanligt att ha kläder i garderoben som man inte använder, eller den där saken som man ständigt tänker “jag kan behöva den i framtiden”. Så varför inte passa på att göra en stor rensning hemma och anordnar en loppis? Du blir av med det du inte använder, är snäll mot miljön + att du tjänar lite extra kronor!

Hoppas ni alla får njuta av ledigheten och har ett underbart sportlov!

Emelie Halltoft, informatör Umeå