Tim Hammarlund är en 22-årig ekonomistudent med inriktning internationellt företagande och marknadsföring. Han är även vice ordförande i Unga Aktiesparare Kristianstad och fick upp sitt sparintresse tidigt.

– Jag har alltid sparat, jag fick en enkel ekonomibok när jag var 8 år gammal och har alltid sparat efter det. Jag började bli intresserad 2015 men började handla med aktier 2017 när jag började högskolan. Jag gick snabbt med i Unga Aktiesparares styrelse efter det! säger Tim.

Vad är din dröm?
Mitt första mål är nå första miljonen. Långsiktigt vill jag bli ekonomiskt oberoende, kunna syssla med det jag vill göra. Som att exempelvis spela musik och att fortsätta med mina drömmar om bilar.

Vad är din bästa investering?
Nike, kursen hade gått ner mycket med megatrender visade ett högt intresse för Nike och dess produkter. Jag tyckte aktien var undervärderad och köpte i oktober 2017. Fram tills idag har jag gjort drygt 85% varav en del valutaförändring då dollarn har ökat jämfört med kronan.

Vad är din sämsta inventering?
Activision blizzard– Gjorde först 40% plus men sålde på minus 20%. Var rätt girig och lyssnade på en kompis. Mina lärdomar av det är att jag borde själv kolla in bolaget och lyssna mindre på andras rekommendationer.

Vem inspirerar dig i dit sparande?
Det är väl ändå rätt klassiskt att säga Warren Buffett. För övrigt tycker jag framförallt vänner och personer jag har mött inom Unga Aktiesparare är väldigt inspirerande.

Vad är ditt bästa spartips?
Mitt bästa spartips är att ta sin tid och att inte stressa. Som unga vuxna har vi mycket tid att analysera bolag. Detta gör att du begår mindre misstag. En annan sak som är viktigt är att våga börja med en liten placering och utgå därifrån.

Skribent: Johannes Jeppsson