Ett nytt år, ett nytt jag. Många ser det nya året som en perfekt anledning till att göra en förbättring i sitt liv. Börja träna, äta hälsosamt och inte minst börja spara eller att tänka mer på sin ekonomi. Jag skulle inte säga att januari är den bästa tiden att förbättra något, utan det är nu.

Under de närmaste dagarna kommer de flesta av oss ha börjat komma tillbaka till vardagen efter sommaruppehållet vilket är en perfekt tillfälle att göra något som kan förbättra sin vardag. Jag har i flera års tid känt att det är svårt att göra det i januari på grund av hur den tiden på året påverkar mig. Jag känner ofta att jag inte lyckats slappna av under jul och nyår på ett sätt som jag vill då de stora högtiderna tar mycket tid och energi men också att det är ganska begränsat med lediga dagar. Att det även är kallt och mörkt gör det ännu svårare att känna sig glad och motiverad till att göra något nytt. Man hamnar lätt i gamla vanor. Att förändra något efter sommaren är däremot en helt annan femma. Jag känner då ett lugn i mig som mycket är tack vare solen, ljuset och ledigheten. Alltså ett perfekt tillfälle att förändra eller påbörja något, exempelvis ett sparande till sitt drömmål.

Jag tänkte länka några blogginlägg som jag tycker är inspirerande och som kan vara till hjälp.

För er som tänker att ni vill förbättra något i ert välmående rekommenderar jag blogginlägget ”Plats för ekonomin i hälsopusslet?

För er som ska studera under rekommenderar jag blogginlägget ”Pengar till plugget

För er som har tankar på att förbättra er ekonomi rekommenderar jag blogginlägget ”Hur vet jag vilket aktie jag ska köpa” och ”Viktigt att förstå vikten av en budget

Emelie Halltoft, informatör i Norrland.