Vem är du?
Jag heter Lena Halltoft och arbetar som LSS- handläggare i Farsta som ligger utanför Stockholm.

Hur gammal är du?
60 år

Var kommer du ifrån?
Är uppvuxen i Umeå men har sedan 29 år tillbaka bott i Stockholm.

När började du spara?
Man kan säga -93. När jag träffade en person på en bank som tyckte att jag skulle köpa en kapitalförsäkring istället för att ha pengarna på banken. Efter att jag upptäckte hur mycket pengar kan växa blev jag allt mer intresserad av att investera.

Vad är din dröm?
Att bli ekonomisk oberoende. Om jag får fortsätta drömma så skulle jag vilja ha så pass mycket pengar som kan göra att jag kan ge tillbaka. Exempelvis hjälpa utsatta barn i sin skolgång och med medicin.

Vad är din bästa investering?
Jag måste nog säga de klassiska svaret H&M. Jag har haft aktien sedan 2003 vilket har gjort goda resultat genom att de gjorde en split och att jag alltid har fått en utdelning.

Vad är din sämsta investering?
Min absolut sämsta investering är HQ-bank. Som många vet drog finansinspektionen in deras banktillstånd under 2010 som resulterade i att banken störtdök.

Vad eller vem inspirerar dig i ditt sparande?
Framförallt tänker jag på Warren Buffett som har visat mig att med tålamod och ett långsiktigt sparande ger resultat.

Vad är ditt bästa spartips?
Ska man börja spara och är ny så skulle jag säga att du ska sätta av pengar som du inte behöver. Det ska alltså vara som att du sätter av pengar som du glömmer bort att du äger. Om man tittar för mycket på det så kan man lätt bli nojjig, otålig och osäker på hur det ska gå, vilket då kan leda till för hastiga beslut. Jag tror även på att man ska tro på det man investerar i så man ska känna att man bara behöver kolla över det man har några gånger per år.