Har december sprungit förbi och du glömt att köpa julklappar? Ingen fara!
Jag har sammanställt fem tips på sista minuten julklappar som garanterat kommer uppskattas, och som dessutom är snälla mot plånboken.

1: Medlemsskap hos Unga Aktiesparare

Just nu har de en kampanj där du kan ge bort ett medlemskap för 149 kr (ordinarie pris 275 kr) för ett år. Som medlem får du tillgång till event, utbildningar och möjligheten att träffa och knyta kontakter med andra ekonomi- och aktieintresserade.

2. En upplevelse

Kvalitetstid är det härligaste man kan ge bort tycker jag! Skriv en fin lapp där detaljer för upplevelsen står, vare sig det är en dag i skidbacken, ett biobesök och middag eller en utflykt till en annan stad. På så sätt kan du även reglera priset på upplevelse utefter din plånbok och mottagarens intressen.

3. En prenumerationstjänst på ljudböcker

Storytel, Nexttory och Bookbeat är alla uppskattade tjänster som tillför något extra i vardagen. Även denna present går att reglera efter sin plånbok då man kan bestämma för hur många månaders abonnemang man ger bort.

4. Välgörenhet

Att skänka pengar i någons namn kan vara en perfekt julklapp till den som redan har allt, och ofta kan man skriva ut ett gåvobevis. Det viktiga är inte hur mycket pengar som skänks, utan det är gesten som är det viktiga. En fin julklapp med mycket mening!

5. Något hemmagjort

Är du duktig på att måla? Baka? Aktier? Vad du än är duktig på, kan hemmagjorda presenter vara en väldigt uppskattad julklapp. Är du duktig på att måla, varför inte göra en tavla och ge bort? Duktig på aktier? Ge bort någon timme aktieundervisning! Utgå från dig själv. Vad är du duktig på och vad skulle mottagaren uppskatta?

Glöm inte av att det viktigaste inte är mängden paket under granen. Utan det viktigaste är att ha det så mysigt som möjligt och glädjas av varandras närvaro. Vare sig det är familj eller vänner. God jul och glad fortsättning!