Har du bestämt dig för att börja spara, kanske rentav investera? Grattis! Jag tänkte här tipsa om något som hjälpte mig att komma igång med sparandet, nämligen poddar.

Det finns många fördelar med dem. Först och främst så är de gratis, på de flesta smartphones finns en förinstallerad app för podcasts till och med! Det kan vara lättare att ta till sig information om man kan lyssna på någon som berättar om det, dessutom kan man spola tillbaka, alternativt stoppa om det går för fort. Sist men inte minst, man kan faktiskt lära sig om aktier via poddar samtidigt som man slöar i soffan! Har man en mobil och ett par hörlurar så kan man lyssna medan man lever sitt liv som vanligt och gör annat. Du kan promenera, gymma, laga mat och ändå lära dig saker. Hur coolt är inte det?

 

Jag älskar poddar och ekonomi så personligen följer jag 26 stycken om ämnet numera. Det är ganska extremt, så jag tänkte tipsa om tre stycken att börja med!

 

  • Ekonomiekot är en bra nyhetskälla. Fyra minuter på morgonen och sju minuter på kvällen, varje vardag. Då uppdateras man om vad som händer i världen. Perfekt för en av de fem tumreglerna vi pratar om i föreläsningen – Håll dig informerad! Rena nyheter och ingen diskussion. Jag brukar lyssna på den medan jag borstar tänderna, då är man uppdaterad för dagen!
  • #Pratapengar, detta var en av de första poddarna jag började lyssna på! Det kommer inga nya avsnitt, men det är lika relevant att lyssna på tidigare avsnitt. Det finns avsnitt som förklarar hur man använder olika nyckeltal när man börjar spara, vilket kan vara förvirrande till en början. Även intervjuer med intressanta sparare som skådespelaren Morgan Alling och sparekonomen Johanna Kull som exempel. Alltså kan man både lära sig grunder om vissa ämnen men även inspireras av andra!
  • Aktiekompisar  är den nyaste av poddarna på min lista. Kompisarna Tove Zander (VD på Unga Aktiesparare) och investeraren Jacob Mattson pratar på ett kunnigt men ändå underhållande sätt om aktier. Ett sätt att lära sig saker utan att det känns som nyheter, vilket ju kan kännas lite torrt ibland! Här lyssnar du, precis som namnet antyder, på ett par kompisar som snackar sinsemellan.

Detta är några tips ni kan ta med er nästa gång ni åker buss, borstar tänderna eller gymmar! Går att kombinera med många aktiviteter och är riktigt lärorikt. Lycka till!

Skribent: Elin Agorelius