Andreas Blidberg, informatör

Hur kom du i kontakt med UP?

En dåvarande informatör var och föreläste på min gymnasieskola och jag var mycket imponerad men hade inte en tanke på att jag skulle stå där ett år senare. Jag pratade med denna informatör efter föreläsningen och fick tipset om den så kallade UA-akademin. Jag och min klasskompis gick dit några månader senare och det var samma informatör som föreläste. Fortfarande mycket imponerad. Tiden gick och av en slump såg min kompis att de sökte nya informatörer… Jag åkte hem samma dag och skrev ihop ett personligt brev. Den dåvarande informatören är idag min teamledare och min dåvarande klasskompis är idag min kollega.

Vad intresserar dig mest när det kommer till privatekonomi?

Pengar är en förstärkare av vem man själv är. Genom att ha pengar har man också friheten att göra exakt det man känner för, vilket jag tror inte någon skulle ha något emot. Att se en summa bli större och större är en oerhört tillfredsställande känsla, man känner en trygghet och frihet byggas upp bit för bit.

Vilken är din konstigaste talang?

Jag kan lägga foten bakom huvudet!

Vad gör dig glad?

Konstant utveckling. Jag ogillar att vara stilla, jag vill hela tiden lära mig nya saker och utvecklas som person. Där tror jag vi har svaret till mitt intresse för privatekonomi, som allt annat också ska utvecklas.