Om Ung Privatekonomi

Ung Privatekonomi

Vi väcker intresse inom ett ämne som många anser tråkigt och komplicerat. Inspiration, enkelhet och öppenhet speglar vår inställning och vårt arbete då vi åker land och rike runt för att träffa gymnasieelever och undervisa i privatekonomi och sparande.

Vilka är Ung Privatekonomi?

Ung Privatekonomi finns till för att inspirera och utbilda Sveriges gymnasieungdomar i privatekonomi och sparande. Vi kan med stolthet berätta att projektet är kostnadsfritt och oberoende för både elever och lärare. Varje läsår åker projektets informatörer runt till skolor för att sprida entusiasm och kunskap. Allt för att ge eleverna förutsättningar att ta kontroll över sin privatekonomi och sitt sparande. Mellan höstterminen 2009 och vårterminen 2020 utbildade vi hela 244 483  ungdomar.

Elever från alla olika program har fått ta del av en timmes lång föreläsning och dessutom gått därifrån med läroboken ”Ung Privatekonomi – Få råd med dina drömmar”.

Vi har även skapat en digital utbildning för PC och Mac som är tillgänglig för alla. I utbildningen kan man lära sig själv och testa sina kunskaper om sparande direkt.

Många lärare prenumererar på vårt quiz Veckans Ekonomi, som innehåller aktuella och lärorika frågor om ekonomi och näringsliv. På måndagar skickar vi ut nya frågor som ni kan göra i klassrummet. Quizet finns också här på vår hemsida. Vill du få quizet? Hör av dig via formuläret här.