Under gymnasietiden väntar många tuffa utmaningar. Bland annat väljer många nyblivna artonåringar att ta körkort, en aktion som kräver en hel del kraft och ansträngning. Som om inte detta vore nog kan det svida rejält i plånboken att få det åtråvärda kortet i sin hand.

Det finns en del obligatoriska moment i samband med att man tar sitt körkort vars kostnader uppgår till drygt 4 000 kronor. Dessvärre brukar kostnaderna bli betydligt mycket högre än så i många fall. I snitt brukar ett körkort kosta 15 000 kronor i Sverige! När jag tog del av denna information i samband med att jag skulle ta mitt körkort för lite drygt två år sedan stålsatte jag mig att komma billigt undan. Jag byggde upp en strategi för att hålla nere kostnaderna. En strategi jag vill dela med mig av i form av tre tips!

1: Träna mycket hemma. Att lägga många timmar bakom ratten på egen hand med en handledare i form av en förälder eller liknande leder till att du kommer väl förberedd till körlektionerna. Du kommer minska antalet körlektioner avsevärt och därmed även kostnaderna. Inne på samma spår är det viktigt att även göra din körskola medveten om att du vill minimera antalet lektioner. Tänk på att de vill tjäna pengar så våga ifrågasätta om fler lektioner verkligen är nödvändiga.

2: Böckerna med teori du kommer behöva läsa under tiden du tar ditt körkort är både många och dyra. Se till att fråga runt bland nära och kära som nyligen tagit körkort om du kan låna alternativt köpa böckerna billigare än i affären. Ett extra tips är att även utnyttja gratistjänster såsom Youtube och Google. Mycket information finns att hämta både i form av text och film.

3: Att komma väl förberedd till uppskrivningen och uppkörningen kommer antagligen inte som en överraskning. Att klara körkortet på första försöket kommer inte bara plånboken gilla; Det kommer även boosta ditt självförtroende.

Anammar du något eller några av dessa tips kan jag lova att du inom en snar framtid kommer stå med körkortet i ena handen och en sparad krona i den andra. Lycka till!