I mitt tidigare blogginlägg (ni kan läsa det här) så skrev jag om saker som jag önskar att jag visste innan jag började på universitetet. Jag nämnde även att jag skulle skriva ett inlägg kring vad jag har lärt mig under dessa månader som jag har studerat. Det inlägget kommer under nästkommande termin eftersom jag även upptäckt att december betyder julklappar och för en fattig student skapar det lite problem i budgeten. Så jag tänkte därför tipsa om några plånboksvänliga julklappar som man kan lyckas få ihop under de sista dagarna före jul.

 1. 52 små kärleksförklaringar
  Har du möjligtvis en kortlek hemma? Om inte finns det nära till hands på hur många butiker som helst. Det du nu kan göra är att på varje kort skriva något som du tycker om med personen eller minnen som ni har upplevt.

 2. Korgen från himlen
  Älskar du och baka? Perfekt! Mitt andra tips är nämligen att spara lite av julbaket och lägga detta i exempelvis en fin korg eller burk som du kan slå in. Om du inte vill baka finns det såklart oändligt mycket möjligheter att lägga i din burk eller korg. Gå till matbutiken och plocka ihop saker som du vet att denna person tycker om. Eller kanske ingredienser till ett recept som du tror att personen skulle gilla? Eller varför inte grundingredienserna till tacos. Det behöver inte vara svårare än kryddor, chips eller tacoskal, vem gillar inte tacos?

 3. Minnet
  Har du och personen i fråga ett speciellt minne som du blir glad när du tänker på det? Kanske till och med ett foto från just detta tillfälle? Då kanske denna idé är något för dig. Det du ska göra är att skriva ut denna fina bild och gå och köp en fin ram till den. Om du har någon motivering till varför detta minne är så speciellt så är det bara roligt om du skriver det på baksidan!

 4. Dejtkvällen
  Mitt sista tips är nästan så att du skjuter på julklappen. Att du exempelvis skriver ett fint kort där du bjuder personen på en dejtkväll med middag och exempelvis bio under våren. En mysig kväll för bara er två.

Det var allt! Jag hoppas att ni har fått lite inspiration också önskar jag er alla en god jul och gott nytt år!!!

Emelie Halltoft, informatör i Umeå.