Vad är det som lurar runt hörnet? Sommaren 2017! Med betoning på lurar, den teasade oss lite med ett par riktigt varma dagar i början av maj och nu snöar det ute. Men det gör såklart ingenting eftersom vi då blir extra taggade och välkomnar den med extra mycket kärlek när den väl är här på riktigt.

Sommaren är för många en favoritdel av året och något som är ruskigt lätt under denna fina årstid är att spendera pengar. De flesta har en lite längre ledighet som man brukar vilja förgylla med saker som ofta kostar minst en liten slant. Problemet är att man såklart vill upprätthålla sitt fantastiska sparande samtidigt som man inte vill behöva låta bli att hitta på massvis med roliga saker. Men, det är lugnt! Här bjuder jag på 5 enkla sommar-spartips:

  • Sommarfikan: Café är trevligt men en picknick-fika är trevligare. Undvik därför trånga fik med dyrt kaffe och dyr kaka och satsa på hemgjort fika med kaffe i termos på en härlig gräsplätt på på lämplig plats.
  • Sommarlooken: Man vill såklart vara snygg och behöver tunnare kläder när det är varmare. Kolla efter om du har gamla byxor som kan klippas till Sveriges coolaste kortbyxor eller om en kompis snart ska ha en garderobsrensning innan du köper nya kläder.
  • Sommarutflykten: Man kanske ska åka iväg till något kul ställe över dagen – glöm inte att ha med matsäck, istället för småköp på dyra mackar längs vägen.
  • Sommarglassen: Gör egen. Mums!
  • Sommarresan: Tänk på ovanstående även under resan
  • Bonuskryddan: Gå en sommarkurs och investera delar av din tid i kunskap.

Om man tänker på detta i så stor grad som möjligt kan man spara mycket pengar, små justeringar gör stora skillnader.

Varsågod och trevlig försommar!