Ny termin, ny årstid, ny start.

Ny termin, ny årstid, ny start.

Det är mycket på gång nu. När sommarens lätta fotsteg stannat av börjar vi nu gå med mer bestämda steg, mot nya mål.

Såhär i valtider är det mycket att tänka på. Inte bara när det gäller vårt lands styre. Uppstart med skolan, utbytt garderob och en fullspäckad kalender. Det kan vara svårt att veta vad som ska prioriteras exempelvis sparande. När är den bästa tiden för att börja spara?

Uttrycket ”The power of now” har du säkert hört. Kraften av att göra det du har framför dig direkt istället för att skjuta upp det.

Vi på Ung Privatekonomi har en miniguide för att du ska lyckas med ditt sparande:

1. Förstå vad du köper
2. Håll dig informerad
3. Spara regelbundet
4. Tänk långsiktigt
5. Sprid riskerna

När det gäller att spara så är det viktigt att du känner att du har koll och är trygg så att du kan lita på dig själv och göra goda val. Nya mål kräver en ny budget och ny information. Det finns en uppsjö av olika spartips och marknadsanalyser och det kan vara svårt att hitta till ”The power of now” när du inte ens vet var början är. Börja med att ge ditt sparande tid.

För att förstå vad du köper behöver du hålla dig informerad.

Såhär i valtider uppmanar jag dig därför att välja tre olika informationskällor för att begränsa dig; en tidning, ett nyhetsprogram på tv och en podcast/blogg som du använder för att få en uppdaterad överblick av marknaden. Ge varje medie lite av din tid varje dag så kommer du garanterat ha större koll och känna dig betydligt tryggare inom bara en månad.

Ny termin, ny årstid, ny start. Det är mycket på gång nu. Den bästa tiden för att börja spara kommer alltid att vara igår. Styr dina bestämda steg åt rätt håll. Ge ditt sparande tid nu så att du inte förlorar ännu mer tid eller just det, pengar!