Sommaren börjar närma sig med stormsteg. När den väl är här har det hänt allt för ofta att jag sitter inne och frågar mig själv “Vad ska jag göra idag?” också slutar det med att jag inte gör något speciellt den dagen. Tänkte därför tipsa om saker man kan göra under den bästa tiden på året för att slippa hamna i den situationen.

När vädret tillåter:

 1. Picknick
  Jag älskar verkligen att ha picknick. Göra ihop lite god mat, sätta sig vid vattnet och bara njuta av att sommaren är här. Underbart. Glöm inte att passa på och bada också!!
 2. Kubbturnering
  Utomhuslekar som kubb, boule och krocket är verkligen underskattat. Dra ihop ett gäng och ordna en turnering. Må bästa lag vinna!

 3. Utflykt
  Att Sverige har sina glansdagar under sommaren är ingen hemlighet. Trots det har många inte sett mer än sin egen stad så tips är att åka på en spontan utflykt. Åk till en annan stad över dagen, fiska, hyr en kanot, åk ut till skärgården eller ta dig till en nationalpark. Det finns oändligt mycket att göra mitt framför näsan på dig.

För de blöta dagarna:

 1. Film-Marathon
  När jag var liten och regnet smattra på fönstret åkte vi alltid och hyrde en film och köpte godis. Så otroligt mysigt och underskattat. Varför inte dra på lite nostalgi och titta på Astrid Lindgrens filmer Barnen i Bullerby eller Saltkråkan?

 2. Spelkväll
  Jodå, spelkväll fungerar alltid. Koka lite te eller kaffe, ta fram bullar och spela lite klassiska sällskapsspel.

 3. Museum
  Ibland är det ju trevligt att lära sig lite också och vissa museum är till och med gratis. Stort tips!!

Sånt som alltid fungerar:

 1. Baka!
  Vem gillar inte nybakade bullar??

 2. Låna en bok
  Att låna en bok har jag egentligen aldrig gillat men nu som student är det ett perfekt sätt att spara pengar och samtidigt få försvinna in i en ny värld.

 3. Rensa + loppis Känslan efter att ha rensat hemma är något av de bästa och att sedan kunna få lite pengar är ju ännu bättre!

 

PS! Sista tipset är att söka mitt jobb som föreläsare på Ung Privatekonomi. Läs mer om tjänsten här: https://ungprivatekonomi.se/wp2/forelasare-sokes-4/