En av de 5 gyllene regler som vi informatörer på UP brukar rekommendera att man följer som sparare är att man ska hålla sig uppdaterad när det kommer till ens aktier och fonder. Det låter ju vettigt, men vad innebär det egentligen? Med största sannolikhet betyder det inte samma sak för dig som för mig. För egen del innebär det att jag vill ha tillräcklig koll på samtiden, och det jag investerar i, för att känna mig trygg med om jag vill fortsätta investera på samma sätt eller om det är dags att byta bolag och strategi. Håller man sig bara lite à jour med vad som händer inom finansvärlden så blir det faktiskt både roligare att spara och investera samtidigt som man blir allmänbildad. Varför är det då så svårt? Jo, med tanke på det överflöd av information som vi möts av på sociala nätverk, tv, radio, bloggar, tidningar och genom våra vänner blir det helt enkelt för mycket för oss att ta in…TMI!

Det är inte konstigt att många skjuter upp sitt sparande när man får magsår av mängden information som konstant påminner en om hur lite man faktiskt kan. Tack och lov finns det medicin för alla. För mig stavas den p-o-d-c-a-s-t!

Som boende en bit utan för stan och med många timmar att döda på bussen är poddar ett perfekt tidsfördriv. Att läsa bok med liten text på en skumpig buss går sådär och tidningar lämnar oftast osmickrande spår av trycksvärta på händerna. Fantastiska i-landsproblem som en podcast löser. På något känns det som att man blir matad med välpaketerad information som både är godsmakande och nyttig. En annan fördel som jag upplever med poddar är känslan av att man blir en del av en gemenskap och att de väcker en vilja om att lära sig ännu mer. Vips, så har det jobbiga insamlandet av information blivit en hobby. Idag finns flera bra poddar för oss som är intresserade av sparande och investeringar. Glöm bara inte att det är lätt att bli beroende.

www.ekonomipoddar.se finns en bra sammanställning av poddar. Min egen favorit är för tillfället #PrataPengar med Unga Aktiesparares VD, Philip Scholtzé, och investeraren Nicklas Andersson som delar med sig av sina egna erfarenheter och ofta får besök av spännande gäster.

Så, på med hörlurarna och dröm dig bort med avkastning och långsiktighet i sikte 🙂