När fyrverkerierna brakar loss på himlen och det nya året tar vid är det många som lovar sig själva att bli en bättre version av sig själv. Är ditt nyårslöfte att få bättre koll på din privatekonomi? Att spara pengar till en häftig resa? Eller kanske att få stopp på onödiga utgifter? Då har du kommit helt rätt! Vi ger dig tipsen för hur du kan hålla nyårslöftet hela året ut.

Skriv ner ditt nyårslöfte

Studier har visat att den som skriver ner det den vill uppnå har större chans att uppnå det. Kanske kan du skriva ditt nyårslöfte på en lapp och placera lappen på ett ställe där du ser den varje dag? På badrumsspegeln, nattduksbordet, datorn eller i skåpet. Då blir du ofta påmind om vad du har lovat dig själv.

Gör en plan

Fundera över hur du ska lyckas hålla ditt nyårslöfte. Vad behöver du göra för att nå dit du vill nå? Om du vill spara pengar till en resa som du vill göra i slutet av året kan du räkna ut hur mycket pengar du behöver spara. Kanske vill du sätta undan en summa varje månad, varje vecka eller kanske till och med varje dag?

Det finns flera appar och funktioner du kan använda för att skapa automatiska överföringar från ditt lönekonto till ett sparkonto. På så vis kan du spara till ditt mål utan att du behöver tänka på det!

Sätt upp delmål

För att få ditt nyårslöfte att kännas lättare och mer genomförbart kan du sätta upp delmål och belöningar. Kanske kan du ta en fika eller gå på bio när du sparat ihop pengar för halva drömresan? Med belöningar blir jobbet mot målet mycket roligare.

Stort lycka till med ditt nyårslöfte!
Skribent: Kajsa Thor, informatör i Jönköping