När det gäller de flesta saker i livet, så är de flesta jag pratat med överens om, att man måste prova sig fram och att man lär sig av sina misstag. Att allt man gör blir till erfarenheter som ger en person möjligheten att bli bättre, smartare och snabbare.

När sparande och investeringar kommer på tal så säger många istället att det handlar om att ha tur. Detta är ett tankesätt som jag gärna skulle vilja att ni funderar över. Kan det verkligen stämma att så fort det handlar om pengar så är det turen som styr? Borde det inte vara samma sak här, att ju fler misstag du gör, desto fler erfarenheter får du som gör att du lär du dig mer och blir bättre, smartare och snabbare – även kring sparande och investeringar?

Att bli bra på att spara och investera pengar handlar INTE om tur. Det är precis som med jobb och skola, desto mer tid du lägger ner på att lära dig, desto bättre resultat får du.Tyvärr är många rädda för att göra misstag med sin ekonomi, men det är okej att testa sig fram med sin ekonomi och våga göra misstag! Varje gång det inte blir som du hade tänkt dig, fundera över vad som hände och vad du kan lära dig av detta. För varje misstag du gör blir du en erfarenhet rikare och med tiden kommer detta leda till att du inte längre tror att det är turen som styr ditt sparande, utan du och dina erfarenheter. För sanningen är att det är faktiskt du som styr din ekonomi!

Ett avslutande citat av Robert Kiyosaki:

“Success is a poor teacher. We learn the most about ourselves when we fail, so don’t be afraid or failing. Failing is part of the process of success. You cannot have success without failure.”

Ett stort lycka till med att samla på er erfarenheter!