De får 30 sekunder på sig att fundera och diskutera med sin polare som sitter bredvid och sedan vill jag höra vad de har kommit fram till. Ett exempel, vågar jag svära på, förekommer alltid och kommer alltid att förekomma så länge jag ställer frågan på mina föreläsningar.

RESA UTOMLANDS.        

Varje gång jag hör det svaret så tänker jag tillbaka till de fantastiska minnena som jag har fått dela med människor på mina resor. Alla galna, intressanta  och hysteriskt roliga diskussioner med människor ifrån USA, Rumänien, Kina med flera, har befäst sig starkt i mitt minne och kommer för alltid att finnas kvar. Diskussioner som har fått mig att bli motiverad till att lära mig nya språk och därmed bidragit till att lära känna nya människor från andra länder och deras kulturer. Dessa erfarenheter har format den människa som jag är idag, något jag är mycket stolt över. 

Det finns så många som verkligen vill göra det samma men som aldrig tar tag i saken. Dels beror det på att man känner sig nervös och ängslig inför att bege sig ur sin ”comfort zone” men för många handlar det också om att man inte har råd, men då skulle jag vilja ställa en fråga till er. Vem har inte råd att investera i livserfarenhet?

Jag skulle kunna lägga upp en budget här och leka med siffor hit och dit men det är inte tanken! Tanken är helt enkelt att motivera och motivation får man genom att andra delar med sig av sina tankar och erfarenheter som man själv skulle kunna relatera till. Något som får en fascinerad och berörd, skapar en dröm och med drömmar kan man ta sig oerhört långt. Om ens absoluta dröm är att resa, då skapar man sig förutsättningar för att kunna göra det.

Trollbunden av att resa och upptäcka letar man reda på sätt att hitta jobb, vilket sparande som passar bra för att uppnå sitt mål och lägger ner tid och drivkraft därefter. Oavsett vad resultatet blir, roliga eller jobbiga erfarenheter, så har du då lärt dig något nytt som människa och växt med uppgiften att bli så bra som bara du själv kan bli.

Så mitt råd är att våga leva och våga ta kontroll över ditt eget liv. Ekonomin är en jätteviktig parameter men börja inte ur fel ände, börja med en dröm så sätter du bollen i rullning!