Tänk att en rektangulär lapp med två till fyra siffror kan bestämma antalet, mängden och kvalitén på vad du kan köpa.

Ett saldo kan avgöra om du kan följa med kompisarna ut eller om du måste avböja aktiviteten för att ekonomin inte tillåter. Det du har kan jämföras med andra. Vem har den nya iPhone 6 och vem har inte? Det finns människor som har otroligt massa pengar och lever både sparsamt och ekonomiskt. Det finns även de som strösslar pengar omkring sig och tycker att pengar inte är mer än just en pappersbit.

Jag tror att vi alla skulle behöva veta värdet av vad vi har och inte i det vi tror oss behöva. Kanske låter jag som värsta tråkiga tanten men ärligt, vad ska jag med en ny telefon till? Jag har mina appar och mitt mobila internet och givetvis kan jag ringa med den. Vad mer behöver jag? Mina nära och kära kan få tag på mig om de vill. Jag har tak över huvudet, jag har en säng att krypa ner i. Jag vill fortsätta vara tacksam för de värden som är beständiga i mitt liv. Att leva med dessa långsiktiga och dagliga värden gör att jag idag har lärt mig att prioritera vad jag behöver och vad jag vill. Jag vill inte behöva ha mina tankar på det senaste, det enda jag vill är att få fortsätta känna, tänka, gå själv, äta med bestick, skratta och se. Vi glömmer det ofta, men ett självständigt liv till kropp och själ är en rikedom och har ett värde som inte kan mätas med pengar. Det kan vara extra viktigt att tänka på i tider som dessa.

Stöd Röda Korsets arbete vid flyktingkrisen genom att klicka här.