Ränta-på-ränta-effekten

Lär dig förstå den magiska kraften i ränta-på-ränta effekten och se hur pengar växer över tid. Kunskap om ränta-på-ränta effekten skulle mycket väl kunna vara det enskilt viktigaste för ditt framtida sparande. Det var inte en slump att Einstein kallade denna effekt för världens åttonde underverk!

Avkastning

Vad betyder egentligen avkastning och hur påverkar det vårt sparande? Detta begrepp är bra att ha koll på när du planerar att både spara och placera dina pengar.

Pension

Hur vill du spendera ditt liv på äldre dagar? Ju tidigare du börjar tänka på denna fråga desto bättre kommer förmodligen din pension att bli. Pension behöver inte vara så svårt och komplicerat som många tror. I den här videon förklarar vi grunderna och vad som är viktigt för dig som ung att tänka på redan nu när det kommer till denna typ av sparande.

Hur köper man en aktie?

Känner du dig osäker över hur du ska komma igång med att köpa din första aktie? I denna video lär vi dig hur du kan skapa ett konto, lägga en köporder och annat som kan vara bra att tänka på vid köp av aktier.

Fonder

Lär dig förstå vad en fond egentligen är och vilka olika typer av fonder som finns. Vad ska du tänka på när du köper en fond? Vilka fördelar finns det gentemot att äga enskilda aktier? Hur ser förvaltningen ut? Dessa frågor besvaras i denna film.